vilken resa. 19-26mars 2007

oförglömlig. har egentligen mkt att berätta så jag ska försöka ta de kortfattat.

första dagen hände en väldigt roligt grej när vi skulle ut och äta på en  resturang som hette skansen.mamma började bestä'lla mat på engelska. men då säger servitören stöddigt. prata svenska,. mamma bara okey jaha, så hon fortsätter. sen  när han kommer in  med drickan fick dom fel vin och skitiga vinglas coh jag fick vatten utan kolsyra :P så han fick byta, ag beställde winersnitzel som är kalvkött här i sverige med  beanbiasesås. när maten kommer in kommer han med en vanlig snitzel man kan köpa färdigstrekt på ica eller citygross. vilken besvikelse. sen fick jag pulverbeanaisesås. hehe, så frågar jag denna servitören på svenska vad det var för sås? . då sprang  han i väg och hämtade dessertmenyn,?! hm... som vi skrattade. :P

vi åt frukostbuffe på morgonen och resturang på kvällen, solade opch badade och hade en temperatur mellan 20-30 grader. underbart, dock blåste det en del . vilket var tur annars hade de varit för varmt :P
annars shoppade vi en hel del.
jag köpte  armband, en väska som var victoria beckhamns märke. fast jag tror den e fake. men men jag älskar den iallafall :P hehe.  hanlade aloverahandkräm och britneysperas perfym :)

en annan rolig händelse var på resturng windsor garden. hehe.  andra gången vi åt där  var servitören helt snurrig :P haha, för han gav fel vin och mig fel mat. :P tror han var ganska full xD men roligt hade vi iallafall. sen när vi var där tisdags så var han inte där. mamma trodde han fick sparken xD

sen fanns där en hel dl galna spanjorer. haha. under tiden på grand canaria så flörtade dom väldigt mkt.  tror de är för att jag e ljus. :P  dom sa iallafall  snygg dotter, att jag var nice, och fick även en dejt :P haha.  sen var de en spanjor som gratulerarde mamma för att ha en sån fin dotter xD haha.

på  måndagen var vi på utflykt uppe i bergen :P detregnade och var kallt. säkert bara 8 grader. vi stannade på olika ställen, bland annat på ett bananplantage och på ett cafe för att kolla utsikten, ska lägga in bilder så fort jag kan.

pa grand canaria

hej alla!  ville bara halsa fran ett varmt grand canaria. lovar att skriva allt pa torsdag nar jag kommer hem

Kärlek

äkta kärlek rostar aldrig. hur är kärlek för er? 
Jag och danny måste ha äkta kärlek för att trots allt är vi fortfarande ett par. <3 jag är kärare än aldrig förr och jag älskar denna kille någo fruktansvärt mycket!  Det känns som jag skulle kunna göra allt för honom. precis allt. och nu en vecka utan mitt liv. En veckan utan han som gjort att jag är den jag är idag.

jag ska berätta.....

jag och danny  träffades första gången 2004 då var jag 14 år. ett år senare blev vi tillsammans och i april 2006 förlovade vi oss. ( vet att det var tidigt men inget jag ångrar)  och nu  snart har vi varit tillsammans i  2½ år och jag är säker på att jag vll leva resten av mitt liv med honom, men som sagt, innan jag träffade danny mådde jag väldigt väldit dåligt.  gjorde saker jag idag ångrar.    hade problem med maten och så, men danny tyckte om mig för den jag var. Han kramade mig och fanns för mig och förstog mig som ingen annan någonsin gjort. för första gången i mit liv kände jag mig speciell och älskad.  Som en del av er vet är min pappa alkoholist och var även det då. vid den tiden var de väldigt mycket problem med min lillebror då han tog all mammas kraft så hon "orkade" inte med att vara med mig och älska mig. jag känd emig utanför. Visst jag hade en del kompisar, men ingen av dom förstod riktigt. utan det var alltid mer synd om dom. dom kunde inte krama mig och säöga det blir bra. det jag behövde just då.  och danny kom när allt var som värst. han räddade livet på mig.  och visst jag mådde fortfarande gankska dåligt ett bra tag in i våta förhållande. Att jag var ledsen och gjorde illa mig tog på dannys krafter,. och eftersom han var det enda jag hade ville jag ine förlora honom så jag sökte hjälp. blev rekomenderad medicin mot deppeission. åt medicin ett halv år. och nu har jag varit utan medicinen  sen oktober är de nog. och jag mår bra! jag vill leva. jag vill ha en framtid. en framtid med danny!  
Det enda problemet jag har i mitt liv är att ja gått upp något fruktansvärt mkt pga a medicin och piller. men utan stöd så kommer jag aldrig kunna gå ner dessa kilo igen.
efter Grand canaria ska jag börja om. Inget godis, mer sallad och mer röra på mig. ska nog till och med inför skaffa en billig steg räknare och gå mina steg om dagen. kommer bli kämpigt. kommer bli mkt tårar. men min högsta önskan är att bli vacker. en gång för alla!  jag SKA lyckas. jag vill lyckas. jag vill gå ner till 55kg det vägde jag innan jag började med mediciner, och då var jg fin!   och jag tänker INTE gå på balen om jag inte lycka. vilket jag vill!


nu ska jag packa klart. ser fram emot alla trevliga kommentarer <3

Hej då sverige

jag vet inte om jag kommer ha tid att skriva mer blogg nu. för i eftermiddag åker jag till mamma och hennes kille och i morron bitti kl 08.05  flyger vi.  jag lovar att ta med mig solen hem det kan vi behöva. :)

ha det så bra alla.!!  


Kommer sakna dig älskling <3

skrikiga människor.

FÖr det första. varför skriker vissa människor åt allt och hela tiden? är det för att dom själva? eller söker dom uppmärksamhet?  det finns nämligen en tjej i min klass som skriker och gapar. och ibland vill man bara smälla till henne. "håll käften kvinna"   varför kan hon inte bara skruva ner volymen ett par tusen varv?  man hör henne på säket 200m avstånd. får så migrän. 

och nu när jag endå håller på........så....

den här tjejen va, hon tror  hon kan allt. ( vi går hotell och resturang och är mkt i kök tillsammans)  hon började i vår klass ganska sent och så missade hon grunderna.  och nu när man påpekar något som hon gör fel så säger hon  elelr skriker " NEEEEJ, JAG VET"  och om hon då vet varför gorde hon fel då?? gaaah,,, störigt.
annars så är hon allmänt seg och gör ingenting. man måste berätta fäör henne vad hon ska göra men sen gör hon ändå inte de.

usch nej man kan verkligen inte gåhop med alla människor,

Tack alla. Rosa bil xD

känner att jkag bara måste berätta  vad jag fick av min älskade  pojkvän. EN BIL. en Ford :P som hans pappa(svärfar) lackat en dödskalle på  moterhuven :P sen när jag kom in i bilen hehe då varde rosa långhårigt tov på panelen( eller va de heter) och på dörrarna. inte nog med de var de blommor i taket och blått neorn på golvet vid alla 4 platserna. dessuto var den ganska så sänkt :P . hehe. tack Älskling <3

idag ska jag packa inför resan, ska sova hos mamma och hennes kille från  tidag till onsdag. sen åkert vi dikret där ifrån till flyget som tar oss till grand canaria :D 

men innan dess ska jag övningsköra. kl 14.50 då ska mamma vara med. blir nog antagligen att backa idag :)


efter det så lovar jag att jag ska skriva ett inlägg om vad jag tänker och tycker. tänkte skriva om skånes självständighet, eller om droger. vilket tycker ni?


ha de så bra så hörs vi i kväll :)

Grattis till mig <3

ett år äldre då jag. Hela 18år idag. känns helt sjukt. känns bra. Nu kan jag göra som jag vill. hur jag vill och precis när jag vill.

nu kanske ni undrarjag gör uppe kl 6 på morronen, det gör jag med. men det har hänt en sak så danny var tyungen att sticka och vara barnvakt. så  jag kunde inte somna om. så tänkte att  jag lika väl kunde gå upp och städa det sista.  så et får jag göra.  tänkte bara kika in lite här först. tror dock inte grannarna uppskattar att man sätte på tvättmaskinen 6 på morronen xD

ni måste hjälpa mig?  nästa ämne som berör? vad som helst.  kom igen nu :)

melodifestvalen2007

i kväll är de dax för finalen i den svenska melodifestivalen. och vad säger man? årets låtar är ju ingte att hurra för men jag håller på !1. nordman 2. Sibel och 3. Sanna Nielsen , tredje gången gillt :)

vilka hejar ni på?

nu har jag städat men än är det massor kvar. suck! Förhopningsvis kommer snart älsklingen hem och hjälper mig. han är så pedant när de kommer gäster. annars så får de va stökigt hehe.

ska göra två tårtor e som sagt.

tårta 1. Tårtbotten, nogatfyllning, tårtbotten, bananfyllning. sen garnering men sån nonstop godis och frukt.

tårta 2. tårtbotten, vaniljkräm, tårtbotten, chockladgrädde eller chocladpudding, tårtbotten. sen garnering med gelèhallon och chocklad. :)

låter de mums? hehe.

vad är nästa ämne som berör? någon som vill veta min åsikt om något? skriv i så fall:)

god kväll :)

Ångest

jag är ganska kontig i bland för jag längtar som tusan tills i morron, men jag vet att på kvällen kommer jag mår skit.  pappa kommer inte ringa på sin dotters stora dag. :( Ringer han inte blir jag så jäkla lessen och besviken. det vet jag,. börjar gråta av bara tanken.

men alla som kommer i morron, ni ska veta att jag älskar er av hela mitt hjärta. <3 det är ni som betyder! -Always.!!

idag är det städ och making tårta :P vill ni att jag ska lägga in en bild på mina tårtor så gör jag de. :)
handla ska man med hinna med dig. måste ha några kakor eller  annat trevligt.

länge sen jag skrev bett inlägg som bara ahndlade om mitt liv. och för er som vill veta så blir jag 18år i morron och på onsdag blir de grand canaria :D längtar ihjäl mig. :P  ska bli sjukt roligt. :) kommer nog lite bilder i bdb sen.

ni som älskar mig älskar jag, tack och hej -:)

Otrohet.

andledningen till att jag tar upp detta ämnet är att jag drömde  om det i natt.


vad tycker ni om människor som är otrogna?  jag tycker att är man otrogen så är man de för att man inte längre tycker om personen man är tillsammans med. så då borde man göra slut.

men vart drar man då gränsen vid otrohet?  jag tycker att  kysser man någon annan så är man så osäker på förhållandeyt att man bode göra slut med sin parnter.

Någon här i bloggen som varit otrogen? hade varit kul och höra varför ni var de? och vad som hände mer dig och din parner sen :P

SEX, KNULLA, PIRRA ,HA SAMLAG, ELLER ATT ÄLSKA?

vad kallar ni det egentligen?  Att knulla. låter inte de som ett svärord? som något  ful? och inte alls romantiskt?
vad ska man egentligen kalla de?  jag tycker att älska låter som något bra och romantiskt. något man gör för att man tycker om någon.  
en kompis sa. " man är kär i en person och inte i ett kön" bra sagt !!

Varför har man sex när man är 13år?  det har jag undrat många gånger. När jag var 13 visste jag inte vad kärlek var.  utan jag trodde kärlek var  " får jag chans på dig" sen pratar vi aldrig med varandra men vi är kära typ.

varför väntar man inte tills man är säker på att man vill dela denna speceillakänslan med någon speciell`?
även om man är 17 eller om man är 38 så spcelar det ingen roll. så lä ge man gör de med någon man tycker om!

Ett problem som många tjejer har när det gäller sex är, hur vet jag att jag fått en orgasm... " men det vet du" svarar alla.   men hur ska man egentligen beskriva en sådan känsla?

och hur blir två tjeje som är tillsmmans av med oskulden? vad är en oskuld? skuld? oskuld? hm jag tror att det är många där ute som inte vet. och tror att dom är knasiga som inte vet.ALLA OSKULDER DÄR UTE, STÅR PÅ ER. GÖR INGET NI INTE VILL!!

Tjocka männskor.

först och främst tack för alla åsikter fortsätt gärna.!

dagens ämne är tjocka människor.  efter att i morse läst en blogg om en tjej som gjort en överviktsoperation så slog de mig att vi behöver ta upp just ämnet.

Att vara fet kan ha många andledningar.  man  kan må dåligt. Tröst äta. gå på medicener vars biverkning är vikt uppgång.  

en människa som är kraftig eler tjock kan man meddela mår inte psykist bra pga av detta.  jag satt på bussen och hörde en tjej som stöde sig på att en kraftig människa inte köpte två flygstolar på planet. hon tyckte de var jobbigt att dennes frtt ska "hänga" över på denna tjejens sida och att denna feta person luktar illa . jag kan berätta för er att lååångt ifrån alll  överviktiga luktar illa. många över viktiga påstås vara äckliga varför?  varför är inte alla benrangel äckliga?

som jag skrev i ett tidagare inlägg så såg ja i ellos katalogen att man kunde få en kappa i storlek 38 om man beställde ngt.  men om man är överviktig då? då kanske man kan ha de där jävla kappan som benvärmaer på en benet. är de rättvist?

jag tror eller vet att de flesta överviktia är blyga och osäkra på sig själva! varför? jom, man är ju så jävla ful när man är kraftig.  jag blir så fruktansvärt arg.

varför tycker man inte att smala människor luktar illa? vad är det för fel på överviktiga människor???

MOBBNING.

FÖR DET FÖRSTA!!  vad är det för fel på människor som klankar ner på andra? jag kan inte förstå hur man kan vilja en annan människa så fruktansvärt iilla? tänker att ni är i skolan går i en korridor som ni aldrig tyckt ta slut och medans ni går i denna långa korridoren finns de människor som kollar uppifrån och ner. säger saker till sina kompis när dom gått gått förbi och inte tror att man hör det. men det gör man. man hör så fruktansvärt bra i sådana situationer.
eller tänk er att ni går i en klass på 15 personer. ochj inte en enda vill vara med dig? utan bara går för bli eller skiter i dig när du försöker få kontakt? vet ni hur det känns? ni förstör hela livet för denna människan.
denna människan har säkert självmordtankar just pga av att du igonreran, tittar snäll , säger elaka saker till han/henne. hade du kunnat stå ut medn att ha ett människo liv på sitt samveta ? vaaaaaaaaa??

för det andra, så hur kan man tycka så illa om någon man inte känner? hur kan man döma någon för utsidan? h kan man tycka illa om någon som har ett syskon som betet sig illa? och  HUR FAN KAN MAN TYCKA ILLA OM NÅGON SOM EN KOMPIS TYCKER ILLA OM??????????????

och sen när en person som blivibehandlad illa kommer in i gruppen så säger gruppen. elaka saker, visst kanske på skoj, men hur FAN ska sen som blivit utsatt tagit det på skoj??P?????!!!! Personen i fråga tror ju att dom leker med henne/honom!!!!

ibland känner jag mig så fruktansvärt dum i huvudet. i FRedags var en sådan dag , med min så kallade klass. jag blev fruktansvärt besviken på en person.som jag TRODDE tyckete om mig. men nu tvivlar jag och tror att hon leker med mig.

så snälla pantade människor. tänk er för. varje ord som kommer ur er mun kan såra någon så fruktansvärt illa!!!

Många olika åsikter

Tack, alla för era komentarer. måste ju säga att jag har ändrat uppfattning om homosexuella. jag skrev att jag tycker inte att dom borde skaffa barn pga av att barnet ifråga kan bli mobbat. men efter en hel del smarta kommentarer så tycker jag att det är helt okey för honosexuella att skaffa barn. pga av att som någon skrev att när mobbarna väl väjer sitt "offer" spelar det ingen roll om barnet har 2 mammor eller pappor.

och som sagt invandrare får gärna vara i sverige så länge dom sköter sig . sen finns de ju faktiskt dom svenskarna som inte kan sköta sig eller. och vad ska man göra med dom? jag tycker att om någon och det spelar ingen roll vem det är har mördat någon/ tagit någons liv borde denna med bli dödad. jag tror faktiskt att vi borde införa döds straffet igen- så kanske människorna fattar att det är fel.
men sen fattar jag inte varför man är så patetisk och inte begriper att man inte SKA döda,själa,slåss. mm.
för mig är de  så själv klart. varför är det inte de för alla människor?

det här med dricka på ett moget sätt menar jag dricka med måtta. det finns ju dom  enligt mig storioter som inte ens tycker om de utan bara dricker fö att bli fulla. och då tkr  jag inte man är mogen , utan då tkr jag man kan stanna hemma och sova. i stället.

Nästa ämnen har jag inte funderat på ni kanske kan hjälpa mig?  jag tänkte på mobbning eller kanske något annat, hjääälp? :)

utseende.

varför är det så att när man ska handla exempelvis på h&m att det finns sånna minimala storlekar på köäder så som 24 och 26? jag tror ingen för utom dom så är SÅ fruktansvärt undernärd och nästin på sjukligt eller kanske till och med döeende av undernnärdhet kan använda dessa kläder. jag tycker det är sjukt! vart kommer detta sjuka samhället ta vägen?

det är ju nästan som anorexi och bulemi har blivit en livssti. " äter man och kräks så får man vara med dom tuffa tjejerna"  nej fy det är sjukt.
dock finns det ju dom som drabbats av någon sjukdom och inte kan gå upp dessa kilo för att slippa  undernärdheten.

vi säger ellos, just nu är det en kampang där om man köpet ngt får man en jacka/kappa på köpet, dock i storlek 36!?  men alla dom som har storlek 38,40,42,42,46,48,och 50 då? ka dom inte kunna få en jacka gratis?  Nej tydligen inte. vilken diskriminering altså!  helt sjukt.  men då om man råkar har stlk 36 har man ju tur som får en jacka gratis.  men vi andra då? vad får vi? nej usch vilket samhälle.

sen en sak till som slått mig. alla som har ölite fett på kroppen hade klarat sig bra vid katastrofer utan mat för dom hade haft lite att leva på. men alla somär beniga vad ska dom leva på?  inte för att de kommer bli en katrastrof nu då,. men iallafall.

jag har inget emot människor som är mindre. kan ju som sagt finnas en orsak bakaom. men jag tycker att man kanske borde skylta med mulliga modeller. eller som americas next topp modell. kanske borde ta in kvinnor med storlek 42/44 för att visa att det är inte normalt att banta ner sig tills det inte finns ngt kvar för att det är in hälsosamt. dessutom kan det finnas snygga kvinnor/män som inte har storlek 26 utan snarare 42. :)

vad tycker ni om detta? men att samället visar aldrig reklam med mulliga människor sällan tv-serier med mulliga personer. är det fel ller rätt?

Dagens åsikt: en bra vän.

en bra vän, hur är en sådan människa? Enligt mig ska denna människan självklart vara snäll och alltid finns när man behöver han/henne. om jag hade fått beskriva min dröm vän hade jag beskrivit denna som snäll, trevlig, veta allt om mig. kunna lita på till 100% .Någon som inte kallar en duma saker när man inte tycker likadant. Någon som helt enkelt ser osynliga tårar.

Det här med vänner är ganska svårt,för riktiga vänner finner man sällan. i mitt snart 18åriga liv har jag bara haft kompisar. och med kompidar menar jag personer jag umgåtts med. hittat på saker men som man endå inte kan lita på till 120%.  utan kanske bara till 80%. och jag kan säga att dom som varit och är mina kompisar betyder otroligt mkt för mig.
det fionns dom jag inte umgåtts med på evihgheter om jag tänker på ibland och saknar.

hur är en riktig vän föe er? och ser ni skillad mellan kompisar och vänner?

Alkohol och Alkoholister..

först och främstvill jag tacka för alla komentarer. en del människor kommer faktiskt med gansa bra argument. och det gillar vi :) tänkte bara påpeka att skriv gärna fler förslag på ämnen att ta upp.   är alltid trevlig att höra av andra tycker.

men en sak är förbjudet om ni ska kommentera, det är att skriva kränkande ord.  för alla har sin rätt ill en åsikt utan att behöva bli kallad saker. okey?   bra :)

jag är ganska mot alkolister, dels för att min papa är alkoholist och jag vet hur mkt han skadat mig psykiskt. Sen tycker jag inte om dom för att tänk om dom tar bilden och kör, hur många skulle du inte kunna bli skadade. och hur många fler familjer får inte då lida?

sen kan jag samtidigt tycka synd om dom. för de flesta förså inte att dom har problem. jag har sagt upp kontakten med min pappa flera gånger just för han dricker-. mmen han bryr sig inte utan  forsätter glatt.

sen min tolkning av alkohol över huvudtaget är att man kan ju faktiskt egentligen dricka läsk.  men för att få det där sociala så kan man ju ta sig en gross elelr två. men man ska ju så klart inte dricka för att bli full.

folk som dricker för att ble fulla treor inte jag är riktigt mogna för att  ha trevligt på ett vuxet sätt.

så få höra vad ni anser :)

tänkte

jag tänkte att nästa intressanta ämne blir alkoholister och alkohol.  tyck gärna till redan nu så blir det ett inlägg i kv
äll.

igår vad jag iallafall på körskolan, fick väldigt bra faktiskt. blir helt glad :Dhiihi.  sen var de bara hem och göra middag. inför skaffade mig öven en ny kajal penna fårn isadora. väldigt bra faktiskt. :)

sen det här med invandringen, varför tycker inte in läsare att dom invandrarna som beter sig illa ska få stanna i sverige?  för jag kan dock inte förstå det
.

invandrare del 2

förts vill jag bara påpeka att jah INTE drar alla invandrare öven en kant. utan svenskarna kan dom med. utan det jag menar är varför åker inte dom kriminella invandrarna till deras land och begår kriminalliteter i stället för att det ska kosta oss skatebetalare en massa pengar?.
vi säger Anna Lind , sveriges fd utrikesminister blev mördad mitt på ljusa dagen av en invandrare.  jag tycke att den här människan som begick mordet i stället kunde vara snäll och trevlig eftersom han är ju ändå i sverige för att de troligtvis var krig i hans hemland. då bode man ju ända ha lite respekt.

sweetholycrap: Det känns som du inte har någon statistisk källfakta bakom det du skriver.

denna personen som skrivit komentaren säger att det inte fins någon fakta bakom, det lämnar jag osagt men ska återkomma med fakta om den saken vid dett senare tillfälle,. men eftersom att jag har de åsikterna jag har så kan de kanske bero på att invandrares "brott" uppmärksammas mer än när svenskar för de. kanske?

anonym:
jag kan inte så mkt mer än hålla med lite av det!!
Eftersom jag har kort hår så ta många invandrare mig som rasist.. Får mkt problem varge gång jag har ute!! VArför??

jo, det kan man fråga sig, någon invandrare som läser detta kanske kan svara på denna frågan?
jag tycker dock att man ska få se ut hur man vill jag tkr inte att rasister har ngt speceillt utseende. eller ?

Nadja

Eftersom jag själv har invandrare till föräldrar (mamma från finland och pappa från syrien) så kan jag till viss del hålla med...språktest håller jag inte med om men absolut att alla ska läsa svenska och samtidigt när dom läser svenska så ska dom försöka slussa ut dom i arbetslivet.

Sveriges regler är så att om man blir dömd till grova brottsligheter så åker du ur landet om du inte är svensk men om du är född i sverige så är man "svensk" så då kan dom inte skicka ut för dom vet inget annat... se mig t.ex jag ser mig som svensk och skulle ju aldrig klara mig i varken finland eller syrien..jag kan inget annat språk än svenska eller några andra regler heller för den delen?!

Jag tycker absolut att dom ska stoppa upp invandringen ett tag tills mestadelen har arbete och kan försörja sig och inte massa folk som sitter på massa flyktingförläggningar som bara kostar pengar men samtidigt så får sverige bidrag när dom tar emot invandrare de är därför vi har så mkt.

Dom flesta invandrare skapar jobb och är inte rädda för att jobba och jobbar hårdare än va många andra gör så de ska sverige va glada för.

Tvivlar starkt på att Sverige kommer låta invandringen gå så långt att de blir krig, ja menar kolla USA där dom har MKT mer invandring de är inget krig där trots detta.

men hur vet man att dom praktiskt taget åker ut landet? har ni någon gång varit på besök i ett fänelse så är hälften färgade.
håller med om att alla invandrare som VILL skaffa sig ett jobb och inte leva på soc kanske verkligen vill komma bort från kriget. men dom som kommer hit o h bråkar boder åka hem då jag anser att dom inte förthänar en plats i sverige. 

  Tänk er att en invandrare mördar er familj, alla utom dig. och att du sen måste betala pengar för att dom som mördade in familj ska kunna överleva. ( mat)  är inte det sjukt?

ut med kriminella invandrare.  sen kan jag tycka att sen prövotid på 1år ska införas för att se om dom verkligen vill tjäna det svenskasamhället.

sen en sak till  alla dom invandrarna som jobbar röven av sig, mer än de flesta svenskar gör visar ju verkligen att dom vill. men jag menar inte att alla ska jobba röven av sig. utan bara visa att dom är värdiga det svenska medborgarskapet.

någon mer som har komentarer?


Invandrare

kul att höra era åsikter om homosexeullas partnerskap och barn. tänkte tilläga en sak efter läst kommentarerna. Jo, ett barn som har två mammor eller två pappor kan givetvis få allt hon behöver men hon eller kan kanske känner sig utanför/ annorlunda.   men jag tror som sagt att om 20år är det lika natuligt att tycka om vem man vill, hur man vill och när man vill.

dagens ämne är ett ämne vi diskuterade i skolan idag som en del nog blev lite små sura på mig för. Invandringen och språktest.   jag säger bara vad jag tycker och ni har självklart rätt att tycka ni med. vem vet ni kanske får mig att ändra uppfattning.

1. jag tycker att språktest bode införas i sverige för invandrarna. pga av att dom ska få en chans att komma ut i arbetslivet och kunna Förstå och kunna komma in i det svenskasammhället och inte bara vara isoleratde på vissa platser.

2. jag tycker inte att sverige ska ta in fler invandrare.  pga av att om man fortsätter "ta" in invandrare i den utsträckningen som man hitills gjort så kommer det snart inte heta sverie längre utan invandrarna kommer vilja att det ska bli ders "hemland" nu menar jag inte bara  irakier, iranier,libansere utan även danskar,tyskar thailändare osv alla som inte föddes i sverige.
jag har hört att vissa invarndrare långt i från ALLA  säger att dom vill eller kommer ta över sverige. och vad händer då? jo, jag TROR att de kommer bli inbördeskrig . som invandrarna kommer starta. för att ta över sverige .

3. sen det är med våld och kriminalitet. Om man kollar en kväll på programet EFTERLYST och dom visar den top 10 listan på sveriget mest efterlysta så är 3/4 av dessa invandrare. varför är det så?
varför skickar man inte hem dessa brottslingar så att vi skattebetalare slipper betala på invandrarna i svenska fängelser?

4. sen det är med tratitioner, och sender. Invandrare från ett arabland ex använder slöja, dfastar , firar inte våra högtider osv. om vi skulle haft krig här och var tvunggna att fly till ett arbland så hade vi snällt och vänligt få sätta på oss en slöja och sedan fira deras sedeer och traditioner.

kanske låter som jag är en stor rasist nu. men jag har inget i mot invandrare då som kan svenska eller vill läsra sig. och att dom sköter sig och inte ställer till med kostnader för sammhället. jag tycker inte att man är rasist för att man tycker att om man är " gäst" i ett land ska ställa till med saker.

vad tycker ni?

11 dagar kvar:D

precis om exakt 11dagar blir jag 18 :D och om  14 dagar sitter jag på planet till GRAN CANARIA!!! jag har aldrig längtat så mkt på ngt som jag gör nu, wieee. happy moments :P usch ni anar inte hur trött jag är? ögonlocken hängen som ögonen på en bulldog xD fy fan.
dock endast 2 lektioner idag, sen blir de körskolan 14.50. har ingen lust alls. men om man ska få kortet någon gång kanske det är dax.

vill bara ängna en tanke åt mammas pojkvän som ligger på sjukhuset att han ska krya på sig och hoppas de går över snart som fan!  :)

På torsdag måste jag till stan.. mamma måste skriva på ett papper så det ska hon göra . sen så får jag se vad som händer och sker.

nu måste jag iallafall skynda mig. börjar 9. 40. ha de bra alla skriver mer i kväll.

Homosexuella

Någon ville att jag skulle skriva om homosexuellas partnerskap. 

Att en människa tycker om någon av samma kön är det absolut inget fel på. tvärtom jag beundrar dom  som vågar stå för det och gå ut med att dom tycker om samma kön.
kanske blev lite luddigt men jag menar att alla homosexuella ska inte skämmas över det.

jag vet en person som är helt anti homosexuella.  som hatar dom och tycker att det är en sjukdom. då kan ju ju undra om denna personen är sjuk. han / hon är ju partner . sen om det är av motsatt kön spelar absolut ingen roll!
jag kan tycka att denna personen som hatar homosexuella  hatar kärleken. för den har inga gränser right?
så tycker jag iallafall.

honomsexuella som skaffar barn: jag kan tycka att det är okey men samtidigt inte för jag tänker på barnet. barnet kan lätt bli mobbad. för att ha två mammor eller två pappor.  men jag tror att om typ 20år så är homosexuallitet lika vanligt som att vara hetrosexuell.

sen en sak som jag kan bli knas på i bland så  frågar människor typ " är du bög" eller är du lebb?  vf fråga?jag tycker det är samma sak som att fråga är du hetro?  tycker inte ni det?

Få höra vad ni tycker nu då. yttrandefrihet i sverige. tycka vad ni vill utan att någon blir arg. iallafall inte i mij blogg..

Abort!

jag fick två sytycken kommentarer om Abortet, jag tycker om när man säger vad man tycker utan att någon blir arg. så jag lägger in dessa kommentarer och komenterar tänkter jag.

ylva :

hum, har lite svårt att se kopplingen mellan vegetarianer & abortmotståndare. det är mest religiösa fanatiker som är väldigt starkt emot aborter, som menar att det strider mot guds vilja.
absolut ska inte abort användas som ett preventinmedel, men det finns även de som blivit gravida fast de har gått på p-piller. tror inte många tjejer använder sig av både kondomer & p-piller, utan förlitar sig helt på pillerna.
abort är ett val man gör, oavsett om man är 15 eller 25 så kan man vara redo eller inte alls redo för barn, är man osäker är det bättre att göra abort än att behålla barnet & kanske inte kunne ge det vad barnet behöver.
bara mina åsikter om ämnet :) kul blogg förresten!

jag måste säga att jag håller med till viss del. för vem använde oiller och kondom? jo nästan ingen. men man kanske borde för att vara helt säker. ?
detta kanske är en hemsk tanke men jag tycker att om man blir gravid och inte kan ge barnet vad det behöver kan man ju adoptera bort det. eller kan det ju bo hos en familj tills man känner sig mogen och har det som krävs för att bli mamma.

Evelina:

Jag tycker att om man blir gravid när man går i skolan är det bäst att göra abort. För att jag tycker det är bäst att få en utbildning så att man får jobb och klarar sig. Sen när man är vuxen, har jobb och allt det där och blir gravid får man ju avgöra själv om man ska ha det eller inte. Om man inte är redo är det kanske bäst att göra abort. Barnet kanske inte får all den kärlek och uppmärksamhet den behöver. Jag tycker att om man blir gravid när man blir våldtagen ska man absolut göra abort. Fy va hemskt att födas till denna värld och veta hur man kom till...

Som sagt, det är inidividens eget val och jag tycker det är bra.

denna komentaren fick mig att ändra uppfattning. för vem vill ha ett barn som kommit genom våldtäkt?
för har man inte stadigt sällskap använder man ju kanske inte preventivmedel förutom kondom. men tänk om våldtäcksmannen inte har kondom.? vad gör man då? för jag menar man har ju inte En chans i så fall att kunna glömma våldtäkten.

Hopps ni inte tar illa upp säg till i så fall så slutar jag.  jag tycker att det är intressant att höra vad andra tycker. det är spännande . så fortsätt komentera vad ni tycker :D


vad roligt

vad roligt att se att jag fixm komentarer om mitt abort inlägg, tänkte att jag skulle spinna mer på det senare. men just nu har jag massa plugg. YES!  ett svenskabete som måste vara klart tills i morron annars får jag inte min ledighets lapp av min mentor. så jaja. sen har jag en hel del till. keep on working.

nu blir de svenska sen åter kommer jag i kväll mer mer om aborter, har ni ngt annat ämne ni vill höra min åsikt om? komentera så tar jag det med.

hej så länge!

tisdag

dom jävlarna har snott min sovmorron :'( började egentligen 11.15 för idrottsläraren är sjuk. men så ska vi göra skyddsinspektion i köket med faket, yes !! NOOOOOOOOT!!!!

annars så har jag bara samhäll och svenska. kanske kanske psykologi beror på om hon är sjuk. ska kolla devtalk sen. usch är egentligen hungrig men jag tänkte lura till mig en baguett :P haha.

i morron ska jag köra på körskolan. just nu känns de som jag aldrig kommer få ett körkort, känns långt ifrån iaf. ska iallafall  köra minst en gång i veckan beroende på tid och pengar. kostar ju dock 590kr / lektion. så ja. 

ska väl snart fixa teorin med.  tänkte börja på allvar efter grand canaria. är ju som sagt mkt att gå igenom fört innan uppskrivningen, har dock gjort allt redan men sen hur mkt som sitter är ju typ inget. så om jag inte har de till sommaren så har jag iaf hela sommeren på mig att RÅplugga och köra. but i can do it. gäller bara att vara envis som synden själv.  hehe.

annars måste jag strax till skolan. bara borsta tänder och sen vips iväg. ser ut att bli nice väder idag med. :) gott :)
ska se om jag kan åka in till stan på typ torsdag. är dock i köket tills 15. men sen kan man ju åka till väla. måste handla ny kajal sen vill jag ha nötter på tasty  och en bok. någon som vill med?

ha det så bra så skriver jag nog mer i kväll. OM jag fått npgra komentarer. ni är dåliga på det tkr jag.

ABORT

nu har jag sett att vi har sv- läxa. massa tråkiga ord. typ Decimera? och vad betyder då de? gissa? jo,  minsa betydligt.SUCK VAD TRÖTT JAG BLIR.

tänkte på det här med ABORT.
alltså jag har aldrig gjort en abort och skulle nog helt ärligt inte kunna göra det heller. för jag menar man vet ju vad det innebär att ha sex utan skydd. och visst händer de fast man har skydd får man ju ta sitt ansvar som mamma eller sluta ha sex. tycker jag. bara min mening,  och varför jag inte skulle tänka mig att göra abort är för att det är ändå ett litet liv. det kan bli en människa. jag tycker helt ärligt att man är en mördare.
samma sak när de gäller vegeterianer som gör abort. då kan man ju inte vara vegeterian. sjukt. blir så himla arg på människor som använder sig av Aborter som preventiv medel. alltså har sex blir gravida gör abort. sen samma visa har sex blir gravid gör abort. kan inte fatta.
sen finns de ju dock fjorisar som säger " jag har gjort 3 aborter" när dom i sjäöva verket inte gjort en endå- skäms.!! fy för sånna.

hehe, allt detta var bara enligt mig. det finns yttrandefrihet i sverige så. :)  något mer ämne ni vill jag ska skriva om? vad som helt.

min dag

dålig uppdatering här ja, men nu så.

dagen började med att jag gick till skolan träffa anna och jecica där. sen skulle jag ha psykologi. men den lektioen var inställd. hon va sjuk. (som alltid) jaja.  då satte jag mig i mediateket och försökte avsluta mitt svenskarbete.det gick bra. måste dock dryga ut texten med ½ sida. blir nog bra.
sen gick jag och johanna ner och byatde om. sen upp i kabyssen då lolloo redan var igång med våra patéer. ( pattar)  så jag och lollooo fixade med dom sen käkade vi lunch. köttgryta. sen var de bara att städa i käket och sen pratade vi om praktikplatser och inriktning. jag tror jag ska välja servering. för palla kök? nej. sen tänker man ju hela tiden. snyggt med en fet!? servetris. haha nej. men jag får väl sluta ätadå! haha. just de glömde att innan de så snackade vi lite sex xD haha jag lolloo,johanna och anna var med på ett hörn :P hehe alltid lika kul:P

efter skolan cyklade jag till mamma hämtade räkningen och sen till dannys jobb så han kan betala sina. sen hem hit och lämna bakkortet till svärmor. sen nu sitter jag här. ska strax sätta på musik och börja planera middag. hm inget roligt hemma men man får göra bästa av situationen.

senare blir de läxpr och datorn d¨å danny ska till sina föräldrar.

hur har er dag varit?

snabbis om helgen.

jag har egentligen inte gjort ngt speciellt i helgen. ingen som är värt att skriva iallafall. nu har jag en full vecka framför mig med mkt att ta igen efter min sjuklighet :P
 så  skriver snart igen. tack lalla

RSS 2.0